Ajankohtaista

Vuoden 2018 kilpailuun ennätysmäärä töitä!

Tutki-Kokeile-Kehitä 2018 -kilpailun osallistumisaika päättyi 1. helmikuuta. Kilpailuun saapui 176 työtä, joita oli ollut tekemässä 340 lasta ja nuorta.

Kilpailun neuvottelukunta kutsui puheenjohtajansa professori Kalevi Ekmanin johdolla lopputapahtumaan 36 projektia. Lopputapahtumaa vietetään 5.–6.4. Aalto Design Factoryssa.

Tutustu finaaliin kutsuttuihin töihin.

Opettajan ajatuksia tutkielmien ohjaamisesta

Ryhdyin ohjaamaan tutkielmia luonnontiedelinjan perustamisen myötä. Olin tosin aikaisemmin ohjannut useiden vuosien ajan pienimuotoisempia tutkielmia biologiassa. Havaitsin, että ne olivat jo antaneet runsaasti valmiuksia laajempienkin tutkimusten ohjaamiseen.

Koulussamme luonnontieteen tutkimuskurssi toteutetaan biologian, kemian ja fysiikan opettajien yhteistyönä. Kannustamme vahvasti opiskelijoita monitieteiseen ajatteluun.

Tilaa kilpailun historiikki

Tutki-Kokeile-Kehitä-kilpailua on järjestestetty jo vuodesta 1979 lähtien. Vuonna 2015 kootussa historiikissa käydään läpi kilpailun taival tähän päivään asti. Historiikin voi tilata itselleen osoitteesta tukoke(at)opinkirjo.fi. Julkaisu on maksuton.

STEKin Sähkökisa osana TuKoKea vuonna 2019

Vuoden 2019 TuKoKe-kilpailussa on mukana myös STEKin Sähkökisa.

Sähkökisaan voi osallistua yhtä aikaa kuin TuKoKe-kilpailuunkin täyttämällä lomakkeen sähköisessä ilmoittautumisjärjestelmässä ja valitsemalla kohdan "Osallistun myös STEKin Sähkökisaan". Molempiin kilpailuihin voi osallistua samanaikaisesti - eli samalla työllä voit hakea TuKoKe lopputapahtumaan ja Sähkökisan finaaliin.