Usein kysyttyä

Milloin ilmoittautuminen alkaa ja päättyy?

Ilmoittautuminen päättyy 1.2. kello 23.50. Lisätietoja Ilmoittaudu.

Voinko osallistua, jos työlläni ei ole ohjaajaa?

Kyllä, TuKoKeen voi osallistua myös työllä, jolla ei ole ollut ohjaajaa. Alle 16-vuotiaat tarvitsevat osallistumiseen huoltajan suostumuksen. Lisätietoja Itsenäiselle tutkijalle.

Miten pääsen lopputapahtumaan?

Oma työ täytyy ensin lähettää ajallaan (1.2. mennessä) TuKoKen ilmoittautumisjärjestelmän kautta järjestäjille. Sen jälkeen työlle annetaan asiantuntijan lausunto. Itse työn ja annetun lausunnon perusteella TuKoKen neuvottelukunta päättää, pääseekö työ lopputapahtumaan. Vuosittain lopputapahtumaan valitaan 30-40 työtä.

Miten työt valitaan lopputapahtumaan?

Lopputapahtumaan valitaan töitä tasaisesti kaikista sarjoista ja kaikilta aihealueilta. Valinnassa huomioidaan lähetetyt raportit ja niille annetut asiantuntijalausunnot. Lisätietoja Töiden arviointi.

Voiko työni olla vain kirjallisuuskatsaus/teoriakatsaus?

Kyllä, myös sellaisella työllä, jossa ei ole mukana kokeellista osuutta, voi osallistua. Lisätietoja Raportointiohjeet.

Voiko työ olla tietokoneohjelma?

Kyllä, työ voi olla myös tietokoneohjelma. Kuitenkin ohjelman lisäksi tekijän täytyy tehdä myös selittävä kuvaus siitä, mihin ohjelma on tarkoitettu tai mikä on työn merkitys. Lisätietoja Raportointiohjeet.

Miten laaja raportin tulee olla?

Raportin vähimmäispituutta ei ole määritelty, mutta jokaisesta raportista täytyy käydä ilmi tärkeimmät asiat. Lisätietoa Raportointi. Raportin suositeltava maksimipituus kaikkineen (kansilehdet, liitteet jne. mukaan lukien) on 20 sivua. TuKoKeen hyväksytään myös pidemmät raportit.

Voinko osallistua TuKoKeen vaikka olen jo osallistunut samalla työllä toiseen kilpailuun?

Kyllä, osallistuminen muihin kilpailuihin ei ole esteenä osallistumiselle TuKoKeen. Lisätietoja Mikä on TuKoKe? 

Voinko osallistua uudelleen, vaikka olen jo osallistunut aikaisempina vuosina?

Kyllä, mutta työtä täytyy jatkokehittää. Aihe voi kuitenkin pysyä samana. Täsmälleen samalla työllä ei voi osallistua uudelleen. Lisätietoja Ohjeet.

Voinko osallistua useammalla työllä?

Sama henkilö voi lähettää TuKoKeen niin monta työtä, kuin haluaa. Sama henkilö voi myös osallistua töillä useampaan eri sarjaan (oma ikäsarja, Y-sarja, IDEA, Sähkökisa). Kuitenkin lopputapahtumaan voi päästä vain yhdellä työllä. Lisätietoja Ohjeet.

Millaisia palkintoja TuKoKessa on?

Kaikki TuKoKen lopputapahtumaan valitut työt palkitaan rahastipendeillä. Lisäksi jaetaan muita pienempiä palkintoja sekä matkapalkintoja kansainvälisiin tapahtumiin. Lisätietoa Palkinnot.